Ezen sorozat bemutatni kívánja szolgáltatásainkat, melyben segítségedre lehetünk egy webáruház vagy weblapkészítés folyamán. 

Ezen szolgáltatás elsődlegesen WordPress weboldalakra vonatkozik, de egyes részeit bérelhető webáruházak és weboldal esetén is lehet alkalmazni.

SEO mint marketing eszköz, arról bizonyára többet hallottak, de kezdjük bele a mélyebben beletekinteni.

SEO mint maga online megjelenést biztosítja a Google számára, ezeknek mérőszámai vannak, melyet alkalmanként frissítés során a weboldalat besorolja.
Több tényezője van, hogy mi alapján sorol be a Google keresőmotorja a weblapodat, és ezen folyamat próbál segíteni , amennyiben hátra sorolna a Google.

Technikai SEO folyamatai

 

Betöltési idő javítása

Különböző bővítményekkel és beállítottak javítható a weboldalak betöltési ideje, továbbá mobil barát reszponzív oldalt kell elérni, illetve a felhasználók felé egy biztonságos weblapot kell mutatni, mely a mai trendeknek megfelelően könnyen tudjanak használni.
Betöltési idő is fontos tényező a Google számára, így erre nagyobb figyelmet kell fordítani.

Itt fontos a telefonos és számítógépen a betöltési idő, mely során javíthatjuk a képek nagyságát és méretét, illetve Google számára kép alt-taggel látjuk el, továbbá a telefonon a helyes megjelenést támogatjuk, mely során minden eszközön megfelelően jelenlen meg weboldala.

Átirányítások és hibás linkek

A technikai SEO során fontos tényező a besorolás szempontjából, hogy hány átirányítás található a weboldalon, illetve helyes átirányítások és linkek legyenek feltüntetve a weboldalon.
Ezeket kivizsgálva szintén javulhat a Google rangsorban történő elhelyezkedés.  

Duplikált tartalom és HTTPS

Duplikált tartalom miatt szintén hátrányba kerülhet a weboldal tulajdonosa, illetve a helyes beállítások miatt érdemes a HTTPS beállításokat is ellenőrizni.
Duplikált tartalmakat észleli a Google és nem jeleníti meg! 

URL javítás

Webáruháznál előforduló link hibák kijavítása, mely során eltünhethető vagy csökkenhető a link neve így például nem jelenik meg egy termék teljes neve mellett színe, mérete és egyéb tulajdonsága. Ezeket a Kanonikus linkeket javítjuk.

Webhelyfeltérképezés

Google Search Console-ba való feltöltés és javításokban tudunk segíteni, mely elősegíti a weboldal gyorsabb megjelenését a Google keresőben. Technikai SEO egyik fontos része!

Séma beállítások

Google egy kategorizáló és információt továbbadó funkciója, mely során az egyes aloldalakat kategorizálva mutatja be a Google. Ezzel könnyebb elérést érhet el a tulajdonos.
Pl. XY klímaszerelőt szolgáltatás kategóriába hamarabb jeleníti meg a Google, mint blogbejegyzés formátumban.

Egyéb beállítások

Ezek beállításokhoz szükséges Google Search Console és Google Analytics szolgáltatásokat kell beállítani, melyben szintén segítünk, illetve egyéb Technikai SEO Audit folyamatokhoz szükséges weboldalakat használunk!
Ezek mellett képek optimalizálásra bővítményekkel javítjuk a gyors betöltést.

Igény esetén támogatjuk egyéb webmester eszközök beállítását is, így nem csak Google keresőben, hanem egyéb más típusú böngészőben is elérhető legyen!

Egyéb marketing szolgáltatásaink az alábbi linken elérhető ITT

Facebookon is követhetsz minket!